PROGRAMME

 

 

 

 

BIPOSA Virtual Meeting programme

 

 Wednesday 06th October 2021

 

13.30 pm Welcome by Mike Clarke, President & Saurabh Jain

 

 Key Topics in Paediatric Ophthalmology chaired by Sus Biswas

13.35 pm Myopia Management in Children and Young People - Annegret Dahlman- Noor

13.50 pm Paediatric Ocular Surface Disease - tbc

14.05 pm Using Technology in Paediatric Ophthalmology/ retinal Imaging - Damien Yeo

14.20 pm Discussion

14.35 pm Session ends and 5 minutes break

 

14.40 pm Paediatric Neuro ophthalmology chaired by Mike Clarke

14.45 pm A diagnostic pathway for all children with nystagmus - Jay Self

15.00 pm Idiopathic Intracranial Hypertension - Brinda Muthuswamy

15.15 pm Cranial Nerve Palsies in Children - Joe Abbott

15.30 pm Discussion

15.45 pm Session ends and 5 minutes break

 

15.50 pm Improving Access to care chaired by Peter Tiffin

15.55 pm The Deaf Blind Child - Rob Henderson

16.10 pm Cerebral Visual Impairment: Making it Easier to See - Rachel Pilling

16.25 pm Discussion

16.40 pm Session ends

 

16.40 pm Paediatric Ophthalmology Free Papers chaired by Arundhati Dev Borman

16.45 pm 3 x 5 minute presentations

 

  End of Day One

 

Friday 08th October 2021

09.00 am Welcome by Mike Clarke, President & Saurabh Jain

 

Strabismus Grand Rounds chaired by Saurabh Jain

09.05 am Topic TBC - tbc

09.15 am Topic TBC -Ian Marsh

09.25 am Skew Deviations - Liz Tomlin

09.35 am Nystagmus Surgery in Children --Richard Bowman

09.45 am Discussion & Q/A

10.00 am Session Ends and 5 minutes break

 

10.05 am Life after Covid- Will the pandemic change how we will do things? Chaired by Chris Lloyd

10.10 am Telemedicine - Peter Thomas

10.20 am Topic TBC - Sus Biswas

10.30 am Orthoptic view - Sonia MacDiarmid

10.40 am Research - Jugnoo Rahi

10.50 am Discussion

11.05 am Session ends and 5 minutes break

 

11.10 am Strabismus Free Papers chaired by Tony Vivian

11.15 am 3 x 5 minute presentations

11.30 am Session ends

 

11.35 am Keynote Lecturer introduced by Ailsa Ritchie and Mike Clarke Keynote lecture: topic tbc - Linda Dagi

 

12.25 pm Close of Scientific Meeting & Evaluation

 

12.30 pm BIPOSA AGM Members only

12.45 pm Close

 

 

 

Submission & Deadline for free paper abstracts

Please use the online form and submit this together with your registration receipt by the deadline of 10 am Friday 27th August 2021

 

 

British & Irish Paediatric Ophthalmology and Strabismus Association